Обережно, фальсифікація!!!
Найпоширенішою серед готових продуктів харчування є фальсифікація вершкового масла, яке замінюють на маргарин або рослинні спреди. Не залишаються осторонь молоко та інші молокопродукти, які виробляють із молочної сировини. Виробництво та реалізація неякісної, фальсифікованої продукції несе пряму загрозу здоровю людини та заважає конкурентному середовищу серед виробників, зазначають в Управлінні безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в м Києві.
За результатами експертних висновків у зразках молокопродуктів, отриманих на потужностях шкіл та садочків, встановлені невідповідності, а саме, за вмістом стеринів (наявність рослинних олій):
ДНЗ 218 - Масло солодковершкове селянське 72,5% (виробник ТОВ Миколаївмолпром),
КП Промінь Святошинського району Сир сичужний твердий Голландський (виробник ТОВ Інтер-Мол),
КП Шкільне харчування 2 зразки Масло солодковершкове селянське (виробник ФОП Матвієнко О.В.),
ЗНЗ Київський спортивний ліцей інтернат Сир твердий Голландський 50% (виробник ТОВ Лозівський молочний завод,
Масло вершкове селянське 82,5% (виробник ДП Старокостянтинівський молочний завод),
КП Промінь Сир твердий Голландський 45% (виробник ТОВ Інтер-Мол),
2 зразки Масло солодковершкове селянське 72,5% (виробник ТОВ Хмільницький завод сухого знежиреного молока),
КП Школяр Масло солодковершкове екстра 82,5% (виробник ФОП Матвієнко О.В.)
ТОВ ПОНТЕМ.УА Масло солодковершкове 73% (виробник ФОП Матвієнко О.В.),
Сир російський 50% (виробник ПрАТ Хмельницька маслосирбаза).
http://kyiv-dpss.gov.ua/index.php?p=news&area=1&newsid=1441&name=ri-dosl-dzhennyah-u-blizko-13-molochnih-produkt-v-buli-viyavlen-nev-dpov-dnost