Що таке комбуча і як її приготувати

07.09.2021 4:59
На полицях супермаркетів все частіше можна побачити комбучу - кисло-солодкий газований ферментований напій родом з Китаю. Нам він більше відомий як чайний гриб. У дитинстві він стояв у багатьох вдома в трилітровій банці - в неї зливався холодний чай. У 90-х з приходом на ринок солодких імпортних лимонадів цей напій був витіснений і забутий. Зараз йде друга хвиля популярності - з Заходу. Ця хвиля популярності приходить зараз до нас. При регулярному вживанні комбуча підвищує тонус і зміцнює імунітет. Ферментовані продукти взагалі допомагають підтримувати здорову мікрофлору кишечника. Не обов'язково купувати комбучу у магазині, її можна приготувати вдома. https://bit.ua/2018/07/kombucha/

Спасибо(6) В избранное

Iryna

Рейтинг: 10824

Подписчиков: 11

Наград: 3

Статей: 1

Отзывов: 213




Комментарии: 2

User Avatar
svetSVET

14 сент. 2021 г., 22:18:50

Очень полезный продукт! Покупаю последнее время регулярно.


User Avatar
andre

12 сент. 2021 г., 13:46:40

Кстати, для тех, кто не знает, чайный гриб это природное образование, так называемая "зооглея", симбиоз грибов и бактерий, которые живут вместе и им это, похоже, нравится. Ещё один пример такого союза это кефирный гриб, который используют для изготовления кефира. А о полезности кефира знают все.